Op een winderig sportpark De Heggeakkers in Groessen werd om 14.00 uur afgetrapt voor de competitiewedstrijd Groessen – Sv. Loil. Voor de wedstrijd haakte Jochem helaas nog geblesseerd af waardoor A-junior Kevin Steenkamp op het laatste moment aan de selectie werd toegevoegd.

In het begin van de wedstrijd was Groessen de bovenliggende partij. Loil zakte in op eigen helft en kwam niet aan het voetballen toe. Dit leverde een grote kans voor de thuisclub op maar Remco voorkwam met een goede reflex de openingstreffer. Deze viel na 7 minuten spelen aan de andere kant. Bjorn Boerstal onderschepte een breedtepass en had daarna goed oog voor de inkomende Jimmy die de 0-1 op het scorebord zette. Een kwartier later trok Rik Maatman voor Groessen de stand gelijk door niet kordaat uitverdedigen af te straffen; 1-1. Na dit doelpunt golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten maar gescoord werd er voor het rustsignaal niet meer.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft kreeg Tom, na een goede steekpass van Jimmy, vrije doortocht naar het doel van Groessen. Hij werd echter door Thomas Sluiter neergelegd. Hiervoor werd Sluiter de rode kaart gepresenteerd en kreeg Loil een strafschop. Dit buitenkansje werd door Harm verzilverd. Na de 1-2 verzuimde Loil om te blijven voetballen en de score uit te bereiden. Dit resulteerde na 63 minuten spelen in de 2-2 door een afstandsschot van wederom Rik Maatman. Na 69 minuten spelen werd het nog erger voor Loil toen Rik Maatman de derde van de middag maakte vanuit buitenspelpositie. De scheidsrechter wilde echter niets weten van de protesten en kende het doelpunt toe: 3-2. Na dit doelpunt kon er geen vuist meer gemaakt worden waardoor Groessen drie punten kan bijschrijven en zich stevig nestelt in te top van de vierde klasse D.

Volgende week zondag (13 december) staat om 14.00 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma: RKPSC komt dan naar sportpark De Korenakker. Om de aansluiting bij de bovenste plaatsen te behouden zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden.