Wedstrijdverslag Sv Loil 1 – RKPSC 1

Op een mooie heldere zondagmiddag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma: Sv Loil – RKPSC. Helaas was Theo niet aanwezig vanwege privéomstandigheden, daarom nam Jurgen de wedstrijdbespreking op zich samen met Robin, die voor deze wedstrijd was geschorst.

In de bespreking werd duidelijk naar voren gehaald dat we met zijn allen moesten strijden voor elke meter en dat de inzet vandaag erg belangrijk was. Eerst 100% inzet en voor elkaar strijden en daarna voetballen.

En dat gebeurde ook vanaf de eerste minuut, de verdediging van Loil stond pot dicht en RKPSC kwam er ook nauwelijks doorheen. Het enige wat RKPSC de eerste helft kon doen was de lange bal op de spits spelen maar daar stond onze Rob die bijna elke duel won van de, toch wel iets grotere tegenstander die deze wedstrijd weinig in te brengen had tegen onze verdedigers. Loil speelde de bal goed rond maar telkens ging de eindpass verkeerd of werd voorin de bal niet goed genoeg vastgehouden hierdoor creëerden wij te weinig kansen. In de rust werd verteld dat we zo door moesten gaan en blijven vechten voor elke bal. En druk bleven zetten vooruit.

In de 2de helft had RKPSC ook weinig in te brengen tegen de strijd van Loil, hierbij werd er ook nog eens goed gevoetbald en creëerden Loil een aantal goede kansen. Waaronder een wereld aanname van Jochem in de zestien maar hij kon deze helaas niet verzilveren. In de 70ste minuut werd er gewisseld en Bjorn en Justin kwamen er in voor Jaron en Tom. Justin gaf een geweldige voorzet met links op Bjorn maar deze raakte hem net niet goed op zijn hoofd waardoor deze bal over het doel ging. Zo kwamen er steeds meer kansen voor Loil. Omdat Loil druk bleef zetten kwam RKPSC niet aan het voetballen. Later was er nog een kans voor Jochem toen hij hem net voorlangs schoot en Jimmy die de bal over de goal schoot wat ook een 100 % goal had moeten zijn. De laatste 10 minuten kreeg Loil het iets lastiger en kwam RKPSC wat meer aan het voetballen. Hierdoor werden ze iets gevaarlijker maar echt 100 % kansen hebben ze niet gehad. Sv Loil – RKPSC bleef steken op een 0-0 stand.

Het is jammer dat Loil zichzelf niet beloond hebben met een doelpunt na zo’n goede wedstrijd vol passie en strijd. Een groot compliment hoe de verdediging stond te spelen, de 0 houden en geen enkele kans weg gegeven.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op zondag 10 januari speelt Loil thuis een oefenwedstrijd tegen SVGG en op zondag17 januari een oefenwedstrijd uit tegen Westenvoort. En dan op zondag 24 januari begint de competitie, dan speelt Loil thuis tegen Keijenburgse Boys.